Interne communicatie via narrowcasting

De kans is groot dat je weleens in aanraking bent gekomen met narrowcasting. Je komt narrowcasting tegen in de supermarkt, in het winkelcentrum, in het ziekenhuis, in hotels… waar eigenlijk niet?

Eigenlijk kan narrowcasting overal worden ingezet waar beeldschermen zijn (of waar deze kunnen worden aangebracht. Narrowcasting is eigenlijk een eigen tv-zender, waarover je de volledige controle  hebt.. Narrowcasting biedt meestal een mix van entertainment, nieuws en op het eigen publiek gerichte communicatie-uitingen.

Narrowcasting kan intern en extern gericht zijn.

De meest zichtbare vorm van narrowcasting is marketing georiënteerd, maar je kunt het ook inzetten voor interne communicatie. Bijvoorbeeld om medewerkers te informeren over sales targets en omzet, of om hen te attenderen op nieuw beleid of een bedrijfsborrel.

Belangrijk nieuws

Bij belangrijk nieuws stuur je over het algemeen een email aan iedereen die het aangaat. Maar ja, niet iedereen zit continu zijn mail te checken. Er moet immers ook nog af en toe gewerkt worden. Om de mensen te bereiken die hun mail niet meteen checken kun je narrowcasting inzetten.

Evolutionair zijn we geprogrammeerd om te reageren op beweging. Immers, een beweging in het struikgewas kan een bedreiging zijn. Mensen zijn daarom sterk geneigd om hun blik op een monitor of scherm te werpen wanneer ze voorbij lopen. Door de urgente boodschap constant te herhalen weet je zeker dat de kans levensgroot is dat iedereen hem onder ogen krijgt.

Zo zie je maar weer, de toepassingen van narrowcasting zijn eindeloos. Hoe ga jij narrowcasting gebruiken om je doelstellingen dichterbij te halen?