Je man of vriend ondersteunen bij problemen in de slaapkamer

Veel vrouwen in Nederland hebben een man waarbij er problemen zijn in de slaapkamer. Na verloop van tijd is de spanning tussen jou en je man (of vriend) een beetje verdwenen. En het is wel belangrijk om dit vast te houden, want het is natuurlijk een belangrijker onderdeel van een relatie of huwelijk. Wanneer jullie dan het bed delen met elkaar, is er eigenlijk weinig aan en is de man bijvoorbeeld heel erg snel klaar.

Dat is voor jou als vrouw natuurlijk erg vervelend, want je had je misschien voorbereid op een heerlijke sensuele avond met je partner. Wanneer de man dan heel snel klaar is, kan dat behoorlijk vervelend uitpakken. Stel het klaarkomen uit en help je man.

Voor de man is het waarschijnlijk ook erg vervelend. Want hij wil jou waarschijnlijk ook laten genieten. Misschien ligt er wel iets anders aan ten grondslag, zoals stress op het werk. Stress kan ervoor zorgen dat een man snel klaar is in de slaapkamer.

Wat kun jij als vrouw doen?

In deze situatie is het natuurlijk belangrijk om naar een oplossing toe te werken. Jullie moeten er eerst eens over praten met zijn twee├źn. Probeer bij het aansnijden van het onderwerp geen verwijten te maken, dat kan misschien verkeerd vallen. En ruzie maken is nooit fijn. Probeer te achterhalen waar het probleem zit. Heeft je man of vriend veel stress of ervaart hij op een ander vlak in zijn leven veel druk?

Dat soort dingen kunnen zeker meespelen. Maar het zou ook kunnen komen doordat jullie weinig seks hebben. Wanneer er dan eens seks is, zal hij veel meer opgewonden zijn. Met als resultaat dat hij te snel klaarkomt. Probeer altijd naar een goede oplossing voor jullie beiden te zoeken. Misschien zijn er wel dingen die tijdens dit gesprek naar boven komen. Zonder het bespreekbaar te maken kan dat zomaar uitdraaien op grote irritaties.