Nieuw werk als Engineer in de techniek?

Ik zal eerlijk zijn, er zijn een hoop dingen die mij tegen staan op mijn huidige werk. Ik ben werkzaam als IT-beheerder bij een grotere organisatie. Leuk natuurlijk en de verdiensten zijn ook meer dan in orde. Maar ik heb een aantal dingen die mij gewoon tegenstaan, het begin namelijk een beetje een sleur te worden.

stress op mijn werk

Daarnaast heeft mijn huidige werk weinig te maken met de opleiding die ik gevolgd heb (HBO werktuigbouwkunde). Toen ik klaar was met studeren in de periode 2013, was er gewoon heel erg weinig werk te vinden in die branche. Toen heb ik een aantal IT cursussen gevolgd (ik had wel veel ervaring door mijn interesse in IT) en kon toen een leuke baan vinden met een goed salaris. Inmiddels is de economie natuurlijk weer flink veranderd en we zitten in een zeer goede periode. Tenminste, als ik de berichten op het nieuws en dergelijke mag geloven. Diep van binnen zou ik eigenlijk iets anders willen gaan doen. Werk dat daadwerkelijk met mijn studie te maken heeft.

Facebook weet mij te vinden met vacatures

Het leuke is dat werkgevers volgens mij dringend op zoek zijn naar nieuw personeel. Ook dit zijn zaken die ik regelmatig op het nieuws hoor. Omdat ik volgens mij op mijn Facebook profiel heb staan dat ik werktuigbouwkunde gestudeerd heb, krijg ik die vacatures ook te zien.┬á Ik woon zelf ook in de buurt van Rotterdam. Nu werk ik in de omgeving van Amsterdam en mijn huidige werk wat ik toch al niet zo leuk vindt, is ook nog eens ver rijden. Misschien is deze vacature dan ook wel iets voor mij…?

Het bedrijf specialiseert zich in het repareren aan grote tandwielen (ook wel gearboxes genoemd). Hier heb ik natuurlijk nog geen ervaring mee, maar de ideeen heb ik uiteraard wel geleerd tijdens mijn opleiding. Zouden ze ook geïnteresseerd zijn in iemand die al iets ouder is (oke, ik ben pas 29) zonder ervaring?

Ik denk dat ik ga solliciteren, wat heb ik te verliezen toch? Als je je afvraagt wat dit dan precies voor tandwielen zijn, heb ik de volgende Youtube video’s gevonden. Interessant (en indrukwekkend) om eens te bekijken: