Wat doet een dakdekker precies?  

Iedereen kan zich wel een voorstelling maken van wat een dakdekker doet. Deze beroepsgroep houdt zich bezig met daken. Zij zorgen er voor dat jouw dak voorzien is van pannen zodat je lekker droog binnen kunt zitten. Maar een dakdekker doet veel meer. 

 Verschillende soorten daken 

Een dakdekker heeft te maken met verschillende soorten daken en diverse materialen. Een kleine reparatie kan elke dakdekker wel uitvoeren. Maar wil je je dak laten vervangen dan is het handig als de dakdekker die je inhuurt zich gespecialiseerd heeft in jouw type dak. Een rieten dak vervangen is bijvoorbeeld een heel ander soort klus dan het vervangen van een bitumen dak.  

Naast het plaatsen en vervangen van daken, kan een dakdekker je ook adviseren over isolatie van je dak. Wist je dat tot 35% van de warmte door je dak kan verdwijnen? Een goede isolatie betaalt zich dus snel terug. Meer op:

Onderhoud en reparatie 

Onderhoud en reparatie behoren ook tot het takenpakket van een dakdekker. Want net als elk ander onderdeel van je huis, heeft ook je dak de nodige aandacht nodig. Denk hierbij aan de constructie van je dak, je dakgoten en je schoorsteen. Veel dakdekkers kunnen je ook helpen als je graag een raam in je dak wil plaatsen of zelfs een dakkapel.   

Wanneer je werkzaamheden of een controle aan je dak wilt laten uitvoeren is het altijd raadzaam om een aantal offertes op te vragen bij verschillende dakdekkers. Leg deze naast elkaar en vraag ook vooral advies voor jouw situatie en jouw wensen omtrent je dak. Een goede dakdekker kan je verschillende opties laten zien je adviseren in je keuze.